PRĂJITURA BOUNTY


PRĂJITURA BOUNTY


👉  Ingrediente:
⇨ 125 g. unt
⇨ 100 g. zahar
⇨ 3 oua
⇨ 200 g. faina
⇨ 2 linguri cacao
⇨ 3 linguri lapte
⇨ 1 lingurita plina praf de copt


👇Mod de preparare: 
Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se coace blatul aproximativ 20-25 minute.Incercati cu o scobitoare pentru mai multa siguranta.

👉 Sirop:
⇨ 2 linguri zahar
⇨ 100 ml lapte

Se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda, pentru ca devine amar. Se toarna deasupra laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. Cu acest lapte caramel se insiropeaza blatul dupa ce s-a racit.

👉 Crema de cocos:
⇨ 300 ml. lapte
⇨ 3 linguri rase de gris
⇨ 100 g. unt
⇨ 100 g. zahar
⇨ 100 g. fulgi de cocos

Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Crema va fi destul de groasa si densa dar cu un cutit se poate intinde frumos. Se pune prajitura in frigider minim 30 minute sa se raceasca bine crema, apoi se toarna deasupra glazura.

👉 Glazura:
⇨ 200 g. ciocolata de lapte
⇨ 6-8 linguri frisca lichida

Ciocolata impreuna cu frisca se pun intr-un vas la baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o glazura suficient de fluida cat sa se poata intinde frumos pe prajitura.
Dupa ce glazura s-a intarit, se poate taia prajitura in bucati dreptunghiulare. Pentru a nu se manji crema cu ciocolata, se taie cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa fierbinte.



No comments:

Post a Comment