ALUAT PUFOS PENTRU PIZZA ȘI FOCACCIA

 👉 Ingrediente:
⇒500gr faina
⇒12-13gr drojdie proaspata (se poate si 25gr daca nu dispuneti de timp)
⇒1 linguriță zahar
⇒1 linguriță sare
⇒3-4 linguri ulei
⇒300-320 ml apa  calda

👇 Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in apa calduta, o mana de faina si zahar. Se lasa pentru o jumatate de ora apoi se incorporeaza cu restul ingredientelor.
Notă:  Dacă nu aveți drojdie proaspătă folosiți drojdie uscată în cantitate de 10 g.

Se framanta bine si se lasa la dospit in cuptor la 30°C pentru 1h.

Se framanta din nou cu mainele de ulei si se lasa iar pe 30min.

Se formeaza bile de aluat, se intind si se lasa la odihnit pe 15min pina a aranja ingredientele.

Se coace in coptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20min.

POFTA BUNA!

 
ALUAT PUFOS PENTRU PIZZA ȘI FOCACCIA




No comments:

Post a Comment