PANCAKES PUFOASE DIN LAPTE - CLĂTITE AMERICANE

PANCAKES PUFOASE DIN LAPTE - CLĂTITE AMERICANE


Fericirea înseamnă când dimineața vrei la muncă, iar seara vrei acasă. - Eugen Leonov


👉 Ingrediente:

⇒ 500 ml - lapte
⇒ 4 ouă
⇒ 5 linguri - zahăr
⇒ 400 g - făină
⇒ 10 gr. - praf de copt
⇒ 1/2 linguriță - bicarbonat de sodiu
⇒ un vârf sare
⇒ vanilie (la dorință)
⇒ 6 linguri - ulei

❤Laptele îl puteți înlocui cu chefir - rețeta de pancakes pe bază de chefir o găsiți aici.

👇 Mod de preparare:
Amestecați ingredientele uscate: într-un bol cerneți făina, praf de copt și zahăr.

În alt vas separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile mixați-le foarte bine până la o consistență spumoasă, iar gălbenușurile mixați-le puțin cu un praf de sare.

Peste gălbenușuri adăugați lapte și ulei, amestecați după care adăugați acest mix peste făină. Iarăși amestecați foarte bine până ingredientele se încorporează bine între ele.

La final adăugați albușurile, amestecând cu mișcări ușoare de jos în sus (să nu spargeți bulele de aer de care e mare nevoie pentru pancakes pufoase). În aluatul primit cerneți bicarbonat de sodiu și amestecați ușurel pînă se încorporează.

Sfat: După ce încorporați la final bicarbonatul de sodiu în aluat nu mai amestecați aluatul! În caz contrar spargeți prin amestecare bulele de aer di aluat și clătitele nu se mai primesc pufoase.

Încingeți o tigaie teflonată, adăugați un cubuleț de unt, după care ștergeți cu un șervețel tot untul din tigaie. Tigaia se unge doar la început. Turnați în centrul tigăii un polonic de aluat. Aluatul se va împrăștia singur atât cât are nevoie, în jur de 6-7 cm în diametru. Atunci când suprafața nu mai face bule și își pierde luciul, pancakesul este gata de întors pe cealaltă parte. În felul acesta le prăjiți pe toate.

Se servesc cu smântână, miere, sos de ciocolată sau gem la o cănuță de ceai/cafea.


POFTĂ BUNĂ!!!


No comments:

Post a Comment