PASTRAMA DE CASĂ DIN PIEPT DE PUI

PASTRAMA DE CASĂ DIN PIEPT DE PUI


👉 Ingrediente:
⇒ 700 gr. - piept de pui
⇒ 1 pahar - apă (sau lapte)
⇒ 2 lingurițe - sare
⇒ 1/2 linguriță - piper
⇒ 1 linguriță - frunză de dafin

👉 Ingrediente pentru marinadă:
⇒ 1 linguriță - muștar
⇒ 1/2 linguriță - coriandru măcinat
⇒ 1/2 linguriță - boia de ardei dulce
⇒ 1 linguriță - miere naturală
⇒ 1 linguriță - suc de lamâie
⇒ 1 linguriță - ulei vegetal

👇 Mod de preparare:
Se toarnă apa într-un bol mai adânc. Se adaugă sare și se amestecă până la dizolvare. Se adaugă piper, frunza de dafin și se așează pieptul de pui, preventiv spălat și fără piele. Se lasă în sărămură pentru 1,5 - 2 ore.

După expirarea timpului se pregătește marinada. Într-un bol mai mic se amestecă toate ingtredientele pentru marinadă.

Se unge cu marinadă pieptul de pui și se suprapun jumătățile, păstrând locul unde a fost pielea în exterior, și se leagă cu o ață.

Se lasă carnea la marinat pentru cel puțin 30 min. Cu cât va sta mai mult cu atât mai gustoasă va fi.

Se așează carnea într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, și se înfășoară în ea. Se dă tavă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 20-25 min. După expirarea timpului se lasă în cuptor, fără a deschide ușa, până la răcire.

Se servește pastrama rece, tăiată felii.



No comments:

Post a Comment