SUPĂ DE LINTE





👉 Ingrediente:
⇒ 350 g - linte (eu am avut linte maro)
⇒ 2 ceape
⇒ 1 morcov măricel
⇒ 1 bucată de rădăcină de țelină (cât o ceapă mică)
⇒ 1 ardei roșu
⇒ 1 roșie fară pieliță
⇒ 3 linguri ulei de măsline extravirgin
⇒ 1,5 l-2 l apă
⇒ 1 legătură de pătrunjel verde
⇒ 1 linguriță rasă sare
⇒ 1 linguriță piper proaspăt măcinat
⇒ 1 linguriță coriandru
⇒ 1 linguriță chimen
⇒ 1 linguriță paprika dulce
⇒ 2 frunze de dafin


👇 Mod de preparare:
Se spală toate legumele și se scurg de apă. Se toacă mărunt ceapa și ardeiul, morcovul și țelina se dau prin rozătoare.

Într-o oală se incinge uleiul de măsline și se călesc legumele până se înmoaie. Între timp se spală lintea și se scurge de apă.

Se adaugă apă fierbinte în oală, apoi lintea. Îndată ce începe să clocotească se formează spuma ce trebuie îndepărtată pe cât posibil. Ulterior se adaugă sarea, dafinul și restul condimentelor.

Focul se reduce la minim și se fierbe supa timp de 15-20 min. Între timp supa se va îngroșa, dacă este nevoie se mai adaugă apă.

După 20 min. lintea este gata, se adaugă roșiile fară pieliță tăiate cubulețe și se fierbe supa încă 2-3 min. La final se afaugă o legătură de pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt.

Supa se servește fierbinte alături de felii de pâine prăjite și parfumate cu puțin usturoi.


POFTĂ BUNĂ!!!





No comments:

Post a Comment