TOCĂNIȚĂ DIN CARNE DE VITĂ ÎN SOS DE CEAPĂ

TOCĂNIȚĂ DIN CARNE DE VITĂ ÎN SOS DE CEAPĂ

👉 Ingrediente:
⇒ 600 g de carne de vită
⇒ 2 cepe mari
⇒ 1 ardei gras roșu
⇒ 1 linguriță boia de ardei dulce
⇒ 2 frunze de dafin
⇒ 30 ml ulei pentru prăjit
⇒ sare, piper după gust
⇒ pătrunjel pentru înfrumusețate


👉  Mod de preparare:
Punem o cratiță pe foc în care turnăm uleiul, apoi carnea de vită tăiată bucățele. La foc mediu spre mare prăjim carnea aproximativ 3 min, până se evaporă apa pe care a lăsat-o.

Între timp tocăm ceapa mărunt. Scoatem carnea pe o farfurie și în aceeași cratiță cu ulei adăugăm ceapa și sare. Călim până capătă o culoare transparentă, amestecând din când în când să nu se ardă.

Adăugăm ardeiul tăiat cubulețe, după care carnea și condimentăm cu boia de ardei dulce, frunze de dafin, piper după gust.

Turnăm apă fierbinte, atât cât să acopere carnea.

Acoperim cu capac și fierbem la foc mic până e gata carnea, eu am fiert aproximativ o oră.

Între timp dacă sosul scade prea mult, putem adăuga apă fierbinte.

Tocănița poate fi servită cu orice garnitură doriți: mămăligă, piure de cartof etc.


POFTĂ BUNĂ!!!



No comments:

Post a Comment