COLȚUNAȘI CU VIȘINE


COLȚUNAȘI CU VIȘINE


👉 Ingrediente aluat:
⇒430 gr. - făină
⇒100 ml.-  apă plată
⇒2 ouă
⇒2 linguri - ulei
⇒1/2 linguriță - sare 


 👉 Pentru umplutură:
⇒600 gr. - vișine proaspete (la dorință pot fi folosite vișine congelate sau conservate)
⇒4 linguri - zahăr
⇒1 lingură - făină sau amidon de porumb (dacă folosim făină/amidon colțunașii se vor primi mai uscați și nu se vor dezlipi la fierbere)
   

 👉 Pentru sos:
⇒50 gr. - unt
⇒3-4 linguri - zahăr


👇 Mod de preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele. Se lasă pe 10 min. aluatul să se odihnească.

Se întinde o fâșie de 2 mm. și se taie pătrățele sau cercuri de aluat.

Se pune umplutura și cu ajutorul degetelor se presează capetele colțunașului.

Se pun la fiert în apă clocotită pentru 7-10 min.

Se servesc calzi în sos de unt și zahăr.



No comments:

Post a Comment