👉 Ingrediente aluat:
⇒430 gr. - făină
⇒100 ml.- apă plată
⇒2 ouă
⇒2 linguri - ulei
⇒1/2 linguriță - sare
👉 Pentru umplutură:
⇒600 gr. - vișine proaspete (la dorință pot fi folosite vișine congelate sau conservate)
⇒4 linguri - zahăr
⇒1 lingură - făină sau amidon de porumb (dacă folosim făină/amidon colțunașii se vor primi mai uscați și nu se vor dezlipi la fierbere)
👉 Pentru sos:
⇒50 gr. - unt
⇒3-4 linguri - zahăr
👇 Mod de preparare:
Se amestecă bine toate ingredientele. Se lasă pe 10 min. aluatul să se odihnească.
Se întinde o fâșie de 2 mm. și se taie pătrățele sau cercuri de aluat.
Se pune umplutura și cu ajutorul degetelor se presează capetele colțunașului.
Se pun la fiert în apă clocotită pentru 7-10 min.
Se servesc calzi în sos de unt și zahăr.
No comments:
Post a Comment