ALUAT PENTRU CLĂTITE SUBȚIRI


ALUAT PENTRU CLĂTITE SUBȚIRI


 👉 Ingrediente:
⇒10 linguri făină
⇒10 ouă
⇒10 linguri zahăr
⇒1000 ml lapte
⇒3-4 linguri ulei


👇 Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahăr și se adaugă treptat și celelate ingrediente. Se amestecă bine până se obține un aluat ușor dens fără cocoloașe.

Se încinge o tigaie pentru clătite, se toarnă un pic de ulei după care se șterge cu un șervețel. Când tigaia este bine încinsă se toarnă cu un polonic aluatul care trebuie să cuprindă toată suprafața tigăii dar să nu fie prea mult, căci astfel clătitele se vor primi groase. La foc mic se coc clătitele pe ambele parți.

Se servește cu umplutură de brânză proaspătă de vaci,ouă, zahar și vanilie - la cuptor pentru 20-25 min la 180 grade C.


POFTĂ BUNĂ!!!

No comments:

Post a Comment