PLĂCINTĂ CU DOVLEAC DIN FOI SUBȚIRI

PLĂCINTĂ CU DOVLEAC  DIN FOI SUBȚIRI


Pentru a găsi drumul corect, trebuie mai întâi să te rătăcești. - Bernard Werber

👉 Ingrediente:
⇒ 400 g - foi de plăcintă subțiri
⇒ 100 g - unt topit
⇒ 5 linguri - zahăr
⇒ 500 g - dovleac ras
⇒ 1 lingură - scorțișoară

👉 Ingrediente pentru sirop:
⇒ 250 ml - apă
⇒ 100 g - zahăr
⇒ 50 ml - miere
⇒ 2 linguri - suc de lămâie


👇 Mod de preparare:
Radeți dovleacul prin rozătoarea mare, amestecați cu zahăr și scorțișoară.

Ungeți tava cuptorului cu unt și așezați o foaie de aluat pe care, la fel ungeți cu unt pe toată suprafața. Continuați să aranjați jumătate din foi în tavă și pe fiecare să ungeți cu unt.

1/3 din dovleacul ras îl intindeți pe foaie, după care puneți 4 foi unse cu unt, iarăși dovleac ras, 4 foi unse cu unt, dovleacul rămas și restul foilor unse cu unt.

Cu un cuțit tăiați plăcinta în pătrate și coaceți-o la 200-220 grade C timp de 20-30 minute.

Pregătiți siropul. Puneți într-un castron apă, zahăr, lămâie. Amestecați periodic până siropul atinge punctul de fierbere, stingeți focul și adăugați mierea. Scoateți plăcinta din cuptor și turnați peste tăieturi. Lăsați să se răcească ca să se însiropeze bine cu sirop.

Serviți cu plăcere!


No comments:

Post a Comment