BISCUIȚI CU RICOTTA



Două sufletele pot fi legate pentru totdeauna chiar dacă nu se văd, nu vorbesc...sau nu se ating. Pentru că sufletul iubește sufletul.

👉 Ingrediente:
⇒ 250 g - ricotta
⇒ 100 g - unt la temperatura camerei
⇒ 200 g - făină
⇒ 4 g - praf de copt
⇒ 1 ou
⇒ coaja rasă de la o lămâie
⇒ 1 vârf cuțit sare
⇒ zahăr (pentru tăvălit biscuiții)


👇 Mod de preparare:
Puneți într-un vas ricotta, untul topit la temperatura camerei, coaja rasă de la o lămâie, ou și un praf de sare. Mixați aceste ingrediente timp de 2 minute cu ajutorul unui mixer.

În alt vas cerneți făina și praful de copt, adăugați peste compoziția de ricotta. Mixați până se leagă aluatul, înveliți-l într-o folie de plastic alimentară și îl puneți în frigider pentru 30 minute.

Pudrați masa de lucru cu puțină făină și întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de 5 mm.

Cu ajutorul unei forme sau un pahar decupați cerculețe de diametrul 8 cm. Tăvăliți foarte bine cerculețele în zahăr pe ambele părți, apoi pliați-le de două ori până obțineți un triunghi.

Biscuiții obținuți îi aranjați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coaceți în cuptorul încălzit la 180 grade C timp de 20-25 minute.

Crocanți la exterior și moi în interior, gustoși și potrivit de dulci cu miros plăcut de lămâie, biscuiții cu ricotta pot fi serviți reci la o cană de lapte.


POFTĂ BUNĂ!!!

No comments:

Post a Comment