Mirosul bun de plăcinte întotdeauna vine de la vecini. - Proverb românesc
👉 Ingrediente pentru aluat:
⇒ 1 pachet aluat foietaj fără drojdie din comerț
👉 Ingrediente pentru umplutură:
⇒ 250 g - cartofi fierți
⇒ 25 g - unt
⇒ sare, piper - după gust
⇒ mărar
👉 Pentru uns:
⇒ un ou
⇒ 3 linguri - smântână
👇 Mod de preparare:
Fierbeți cartofii, scurgeți de apă, pasați și adăugați ingredientele pentru umplutură.
Decongelați un pachet de aluat de foietaj fără drojdie, puneți-l ușor pe masa de lucru și tăiați din el pătrățele de 5 cm.
Ungeți fiecare pătrățel cu un ou bătut amestecat cu smântână, după care adăugați umplutura și uniți cu degetele două colțuri opuse ale pătratului. Astfel primiți o plăcintă în formă de triunghi. Așezați foietajele primite pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
După ce ați terminat de modelat plăcințelele, ungeți-le și pe deasupra cu același sos din ou și smântână. Așteptați 30 minute până să puneți tava în cuptor.
Coaceți foietajele la temperatura de 190-200 grade C pentru 25-30 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
No comments:
Post a Comment