BRIOȘE PUFOASE PE BAZĂ DE CHEFIR CU FRUCTE



👉 Ingrediente:
⇒ 150 ml chefir
⇒ 125 g unt
⇒ 150 g zahar
⇒ 2 ouă
⇒ 1,5 pahare făină (paharul are volumul de 250 ml)
⇒ 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
⇒ 1 plic zahăr vanilinat
⇒ coacăze, vișine, mure, zmeură, căpșune înghețate, uscate, conservate - de care aveți

👉 Pentru decor:
⇒ zahăr pudră


👇 Mod de preparare:
Într-un bol bateți ouăle cu zahăr și vanilie/zahăr vanilinat, apoi turnați untul topit (să fie de temperatura camerei) și chefirul. Amestecați cu o lingură sau spatulă până la omogenizarea ingredientelor.

În porții mici cerneți făina deasupra bolului și amestecați. La final adăugați bicarbonatul de sodiu, încorporați-l bine în aluat, după care nu mai amestecați, deoarece nu vor crește brioșele.

Pregătiți formele pentru copt. În fiecare formă puneți câte o lingură de aluat. Aluatul îl luați din același loc de la marginea vasului, important: evitați să amestecați aluatul în vas. Ulterior puneți fructele, eu am folosit zmeură, mure înghețate și vișină conservată, atât separat cât și în combinații. În poza de mai sus puteți vedea cum se primesc brioșele în interior în funcție de cantitatea de fructe folosită. La final mai adăugați puțin aluat peste fructe ca să nu se ardă la coacere. 

Atenție, însă, nu umpleți prea tare formele, întrucât brioșele vor crește în volum.

Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit la 170-180°C timp de 30 min până trec testul scobitorii.

Brioșele scoase din cuptor se decorează cu zahar pudră.

POFTĂ BUNĂ!!!


No comments:

Post a Comment