ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI

ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI

👉 Ingrediente:
⇒ 1 kg ardei (aprox. 9-10 buc.)
⇒ 400 g carne tocată de pui
⇒ 200 g orez
⇒ 2 morcovi mijlocii
⇒ 2 cepe medii
⇒ 100 g pastă de tomate
⇒ 1 frunză de dafin
⇒ sare, piper după gust
⇒ 300 ml apă clocotită


👇 Mod de preparare:
Se pregătesc ardeii, se taie codița și se scot semințele.

Pentru umplutură, ceapa se taie mărunt, morcovii se dau prin rozătoarea mică.

Orezul se spală în câteva ape, până apa rămâne limpede, apoi se pune la fiert pentru 3-5 min. Ulterior se strecoară.

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă și se pune carnea. Se călește până ce iese sucul din ea, după care se adaugă cepele și morcovii pregătiți.

ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI


Se pune pasta de tomate, apoi orezul, sarea și piperul după gust. Se amestecă bine. Umplutura este gata.

ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI


Se umplu ardeii cu umplutură și se așează în poziție verticală într-un ceaun.

Se toarnă deasupra 300 ml. apă clocotită și un pic de sare. Se pune frunza de dafin și se acoperă ceaunul cu un capac.

Ardeii se coc în cuptorul preîncălzit la 200 C timp de 40 min.

Ardeii pot fi gătiți și la aragaz la foc tare până apa dă în clocot, ulterior se micșorează focul la minim și se fierbe până sunt gata, la necesitate se mai adaugă apă.

Ardeii umpluți cu carne se servesc calzi cu smântână.


POFTĂ BUNĂ!!!

ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI

No comments:

Post a Comment