⇒ 1 kg ardei (aprox. 9-10 buc.)
⇒ 400 g carne tocată de pui
⇒ 200 g orez
⇒ 2 morcovi mijlocii
⇒ 2 cepe medii
⇒ 100 g pastă de tomate
⇒ 1 frunză de dafin
⇒ sare, piper după gust
⇒ 300 ml apă clocotită
⇒ 400 g carne tocată de pui
⇒ 200 g orez
⇒ 2 morcovi mijlocii
⇒ 2 cepe medii
⇒ 100 g pastă de tomate
⇒ 1 frunză de dafin
⇒ sare, piper după gust
⇒ 300 ml apă clocotită
Se pregătesc ardeii, se taie codița și se scot semințele.
Pentru umplutură, ceapa se taie mărunt, morcovii se dau prin rozătoarea mică.
Orezul se spală în câteva ape, până apa rămâne limpede, apoi se pune la fiert pentru 3-5 min. Ulterior se strecoară.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă și se pune carnea. Se călește până ce iese sucul din ea, după care se adaugă cepele și morcovii pregătiți.
Se umplu ardeii cu umplutură și se așează în poziție verticală într-un ceaun.
Se toarnă deasupra 300 ml. apă clocotită și un pic de sare. Se pune frunza de dafin și se acoperă ceaunul cu un capac.
Ardeii se coc în cuptorul preîncălzit la 200 C timp de 40 min.
Ardeii umpluți cu carne se servesc calzi cu smântână.
POFTĂ BUNĂ!!!
No comments:
Post a Comment