SPAGHETTI CU CHIFTELE MARINATE ÎN SOS DE ROȘII

SPAGHETTI CU CHIFTELE MARINATE ÎN SOS DE ROȘII


👉 Ingrediente pentru chiftele (aprox. 20-21 chiftele):
⇒ 3 felii pâine albă fără coajă
⇒ 400 g carne tocată de porc
⇒ 400 g carne tocată de vită
⇒ 25 g cașcaval parmezan
⇒ 4 căței de usturoi mărunțiți
⇒ 1 tsp/1 linguriță sare
⇒ 1/2 tsp /linguriță piper
⇒ 1 ou
⇒ 100 g făină (pentru rostugolirea chiftelelor)
⇒ 3 linguri ulei pentru prăjit


👉 Ingrediente pentru sosul de roșii:
⇒ 1 ceapă medie
⇒ 4 căței de usturoi mărunțiți
⇒ 1,5 litri de roșii măcinate fără peliță
⇒ 2 frunze de dafin
⇒ sare, piper după gust
⇒ 2 Tbsp/ linguri de busuioc mărunțit


👉 Alte Ingrediente:
⇒ 500 g spaghetti


👇 Mod de preparare:
Cum se fac chiftele:
Înmuiați feliile de pâine albă într-un vas cu 200 ml apă rece, lăsați pentru 5 min. după care mărunțiți cu o furculiță.

Într-un bol încăpător puneți carnea tocată de porc și vită și adăugați 25 g parmezan, 4 căței de usturoi măcinați, o linguriță de sare, jumătate de linguriță piper negru măcinat, 1 ou și pâinea înmuiată. Amestecați compoziția bine.


Formați din acest amestec chiftele, în total ar trebui să iasă 20-21 de chiftele. Pentru ajutor puteți folosi o lingură pentru înghețată.Rostogolițile prin făină și aranjațile pe o farfurie.



Puneți o tigaie pe foc și turnați 3 linguri de ulei. Când uleiul este încins puneți chiftele și prăjiți-le aprox. 6 min (câte 2 min pe fiecare parte) la foc mediu. După ce s-au rumenit scoateți chiftelele pe o farfurie.



Cum se face sosul de roșii:
În aceeași tigaie în care ați prăjit chiftelele adăugați ceapa și o căliți până devine aurie ( 5 min). Adăugați 4 căței de usturoi mărunțiți și mai căliți 1-2 min.

Adăugați 1, 5 litri de roșii mărunțite ( cu pulpă și suc) și 2 frunze de dafin și aduceți până la punctul de fierbere.

Puneți în tigaia cu sos de roșii chiftelele și fierbeți la foc încet sub capac aproximativ 30 min. Ocazional amestecați chiftelele să nu se lipească.

Cu 5 min. înainte de a fi gata adăugați busuioc mărunțit, sare și piper după gust.



Cum se face Spaghetti cu chiftele marinate în sos de roșii:
Fierbeți spaghetti conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți de apă și puneți-le pe un platou de servire.

Adăugați peste spagheti sosul de roșii și chiftele, amestecați atent pentru a se combine între ele.


POFTĂ BUNĂ!!!





No comments:

Post a Comment