PASTE CU CIUPERCI ȘI ROȘII ÎN SOS CREMOS


PASTE CU CIUPERCI ȘI ROȘII ÎN SOS CREMOS


👉 Ingrediente:
⇒ 350 g paste de tip spaghetti
⇒ 250 g ciuperci Champignon
⇒ 100 g roșii chery
⇒ 300 g supă de pui
⇒ 1 lingură cu vârf - smântână de 20%
⇒ 3 linguri parmezan ras și încă un pic pentru presărat
⇒ 2 căței de usturoi
⇒ 1 linguriță - busuioc proaspăt
⇒ sare și piper negru
⇒ 2-3 linguri pentru prăjit


👇 Mod de preparare:

Pune un vas cu apă la fiert pentru paste.

Între timp feliază ciupercile, taie mărunt roșiile, mărunțește usturoiul.

Pregătește sosul: încinge o tigaie la foc mare, adaugă uleiul de floarea soarelui/măsline și pune ciupercile feliate. Rumenește-le circa 3 min., după care adaugă roșiile și usturoiul mărunțit - călește tot circa 1 minută.

Adaugă supa de pui, dă focul la mediu și lasă lichidul să se reducă la jumătate.

Între timp apa din vas trebuie să fiarbă. Adaugă o linguriță de sare, pastele și fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

După ce sosul s-a mai redus adaugă smântâna, parmezanul ras, busuiocul și piper negru după gust.
Amestecă tot și lasă sosul să fiarbă circa 3-4 min. Ia aproximativ 100 ml de apă în care fierbe padtele și adaug-o în sos.

Când pastele sunt gata, scurge-le de apă și adaugă-le în sos. Dă focul mai tare și amestecă totul împreună timp de câteva secunde. Servește pastele imediat cu parmezan ras deasupra.

POFTĂ BUNĂ!!!





No comments:

Post a Comment