👉 Ingrediente:
⇒250 gr paste - spaghetti
⇒400 gr brânză dulce de vacă
⇒coaja rasă de la 1 lămâie
⇒3 ouă
⇒150 gr zahăr
⇒6 linguri griș (3 pentru compoziție + 3 pentru tapetat tava)
⇒100 gr smântână
⇒2 pliculețe zahăr vanilat
⇒10 gr unt pentru uns tava
👇 Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Se bat ouăle cu zahăr până se obține o consistență cremoasă. Treptat se adaugă zahărul vanilat, coaja rasă de la o lămâie, smântâna și grișul.
Se adaugă brânza proaspătă, mărunțită și amestecăm până obținem o compoziție uniformă.
Se amestecă cu compoziția pastele fierte și scurse.
Se unge tava (25x15) cu unt și tapetăm cu griș.
Se bagă la cuptor la 160-180 °C pentru 20-25 min.
La final se decorează cu dulceață sau sos proaspăt de pomușoare.
👉 Sos de pomușoare (vișină):
⇒300 gr vișine
⇒100 gr zahăr
⇒150 ml apă
⇒1 linguriță amidon
Într-un vas amestecăm vișinele cu zahăr și apă. Punem la fiert pentru 3 min.
Se adaugă amidonul dizolvat în câteva linguri de apă rece și se adaugă peste vișine.
Se amestecă și se ține la foc pentru încă 1-2 min.
Se servește peste budincă.
No comments:
Post a Comment