CARTOFI ȘI CARNE DE PUI LA CUPTOR

CARTOFI ȘI CARNE DE PUI LA CUPTOR

Fericirea poate fi comparată cu salata de cartofi, atunci când o împarți cu cei din jur, ai parte de un picnic.


👉 Ingrediente pentru cartofi:
⇒ 500 gr. - cartofi
⇒ 1 linguriță - sare
⇒ 2 linguri - ulei
⇒ 1/2 linguriță - piper negru
⇒ 1 cățel - usturoi
⇒ rozmarin
⇒ pesmeți


👉 Ingrediente pentru carne:
⇒ 6 șolduri de pui
⇒ 1 linguriță - sare
⇒ 1 linguriță - piper negru



👇 Mod de preparare:
Curățați, spălați și tăiați cartofii în felii de mărimea dorită, de obicei dacă cartofii sunt de mărime mijlocie, atunci se taie în patru, iar dacă mai mari - în șase.

Spălați cartofii tăiați în 2 - 3 ape. Puneți o oală cu apă la fiert și adăugați o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, puneți feliile de cartofi și fierbeții cca 3 - 6 min., depinde cât de groase sunt tăiate feliile. Apoi scoateți cartofii pe un șervețel, să se evapore lichidul.

În alt vas pregătiți un amestec de condimente: sare, piper, rozmarin, ulei și un cășel de usturoi pisat.

Treceți cartofii prin acest amestec, după care îi tăvăliți în pesmeți și îi aranjați în tavă.

Lângă cartofi, puneți și șoldurile de pui unse cu sare și piper.

Dați tava în cuptor, setați temperatura de 190 grade pentru 30-40 minute, sau până se rumenesc frumos.

Serviți cu legume coapte sau cu salate proaspete.


POFTĂ BUNĂ!!!

No comments:

Post a Comment