BRÂNZOAICE CE SE TOPESC ÎN GURĂ - LA PROPRIU

BRÂNZOAICE CE SE TOPESC ÎN GURĂ - LA PROPRIU


👉 Ingrediente aluat:
⇒ 3 linguri - făină
⇒ 2-3 linguri - zahăr
⇒ 2 ouă
⇒ 500 g.- brânză proaspătă de vaci
⇒ o mână de stafide
⇒ vanilie/zahăr vanilat

👇 Mod de preparare:
Stafidele se spală și se opăresc timp de 2 - 3 minute. Se scot din apă și se lasă la răcit și uscat.

Se amestecă într-un vas ingredientele: făină + brânză + ouă + zahăr + vanilie. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou.
Nota 1: Brânza trebuie să fie proaspătă și bine scursă de zer, altfel brânzoaicele vor avea un gust înțepător, iar brânza ce nu a fost îndeajuns de scursă va cere mai multă făină.
Nota 2: Nu se adaugă multe ouă, altfel aluatul va fi prea lichid și va cere mai multă făină.

Se pudrează cu făină masa de lucru. Cu mâinele ude se ia porții mici din aluat și se formează brânzoaicele, fiecare se trece prin făină și se lasă la odihnit pentru 10 minut, după care se mai trece o dată prin făină.
Notă: Pentru a obține brânzoaice cât mai fine ca textură - se folosește cât mai puțină făină. Aluatul trebuie să semene cu o compoziție de brânză densă, din care pot fi formate cu ușurință bile ce nu se lipesc de mână.

Se pune o tigaie pe foc la încălzit. Se toarnă ulei în tigaie. Când acesta se încinge se pun brânzoaicele și se prăjesc sub capac, la foc mic pe fiacare parte timp de 1,5 minute până capătă un aspect rumen.
Notă: Obligatoriu brânzoaicele se prăjesc sub capac, astfel ele vor fi mai moi și mai suculente.

Se servesc calde - fierbinți cu smântână/gem la micul dejun.

POFTĂ MARE!!!

No comments:

Post a Comment