GNOCCHI DE CARTOFI CU SOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI ȘUNCĂ

GNOCCHI DE CARTOFI CU SOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI ȘUNCĂ



👉 Ingrediente pentru aluat:
⇒ 500 gr. - cartofi fierți reci
⇒ 150 gr. - făină
⇒ 1 linguriță fără vârf - sare


👉 Ingrediente pentru sos:
⇒ 30 gr. - unt
⇒ 200 gr. - șuncă
⇒ 1 ceapă mică
⇒ 200 ml - apă (în care au fiert gnocchi)
⇒ 50 ml - vin alb demisec
⇒ 60 ml - smântână de 20%
⇒ parmezan
⇒ pătrunjel



👇 Mod de preparare:
Se zdrobesc cartofii cu țelul, preventiv fierți.

Se adaugă făina și sarea. Se frământă până ingredientele se încorporează.

Pe masa de lucru pudrată cu făină, căci altfel se lipește, se împarte aluatul în 4 părți, din care se formează șnururi.

Din șnur se taie gnocchi micuți de 2 cm, care apoi se rulează pe o furculiță, pentru a primi o formă.

Gnocchi gata făcuți se pun pe o foaie de hârtie de copt pudrată cu făină și se lasă să se usuce un pic.

Se pune o oală cu apă la foc. Până fierbe apa se prepară sosul.

Într-o tigaie se topește untul, se adaugă șunca tăiată cubulețe sau bețișoare și ceapa tăiată mărunt.

Se călește 2-3 min., după care se adaugă pagarul cu vin și se lasă să fiarbă până la evaporarea completă a vinului.

Se adaugă jumătate de lingură de sare și o lingură de ulei de măsline în apa care fierbe. Se pun gnocchi la fiert. Îndată ce se ridică la suprafață se strâng cu o lingură cu găuri și se pun în tigaie.

Se amestecă smântâna cu un pahar de apă și se adaugă în tigaie. Se amestecă până se leagă sosul, apoi se stinge focul.

Gnocchi se servesc în farfurie cu puțin pătrunjel prospăt tăiat mărunt și parmezan ras.


POFTĂ BUNĂ!!!



No comments:

Post a Comment