COPTURI CU BRÂNZĂ - SOCHNIKI

COPTURI CU BRÂNZĂ - SOCHNIKI



👉 Ingrediente aluat:

⇒400 gr. - făină
⇒100 gr.- unt
⇒120 gr.- smântână
⇒150 gr. - zahăr
⇒1 ou de găină
⇒1/4 linguriță - sare
⇒1 pachețel (10 gr.) - praf de copt
⇒1 pachețel (10 gr.) - zahăr vanilinat (sau vanilie)


👉 Pentru umplutură:
⇒200 gr. - brânză de vaci
⇒3 linguri - zahăr
⇒1,5 linguri - făină
⇒1 lingură - smăntână
⇒ 1 albuș de ou


👉 Pentru uns:
⇒1 gălbenuș de ou


👉 Pentru decor:
⇒zahăr pudră



👇 Mod de preparare:
Se amestecă cu o lingură de lemn, mixer untul cu zahărul până se obține o compoziție cremoasă.

Se adaugă în compoziție oul, smântâna, sarea și se continua amestecarea.

Se cerne deasupra mixturii lichide făina cu praful de copt și vanilie pudră (în cazul vaniliei esență se adaugă după ce s-a încorporat untul cu zahărul).

Se amestecă aluatul până se leagă, după care se frământă 2-3 minute.

Aluatul gata făcut se ține la frigider pentru cel puțin 30 minute.

Pentru umplutură se amestecă toate ingredientele: brânza, zahăr, făina, smântâna, albușul de ou și vanilie.

Se scoate aluatul din frigider și se împarte în 2 jumătăți egale. Fiecare jumătate se întinde în foaie cu grosimea de 3 mm din care, cu ajutorul unei forme (sau pahar) de diametrul 10 cm., se decupează cerculețe. Din fiecare jumătate de aluat se primesc 6 cerculețe. Astfel în total din aceast aluat se pot obține 12 porții de copturi.

În fiecare cerculeț de aluat, pe o jumătate, se adaugă umplutura, apoi se împreunează cu cealaltă jumătate, fără a se lipi.

Copturile se aranjează pe o tavă unsă preventiv cu unt la o distanță de 2-3 cm unul față de aluatul, întrucât la coacere vor crește.

Se ung cu gălbenuș de ou.

Se pun în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 20 min.

Se scot copturile din cuptor după ce sunt rumenite și se lasă la răcit.

Se pudrează cu zăhăr și se servesc la o cană de ceai sau cafeluță.



POFTĂ BUNĂ!!!



No comments:

Post a Comment