GHIVECI DE LEGUME

GHIVECI DE LEGUME


👉 Ingrediente:
⇒ 1/2 sfeclă mică
⇒ 1/3 morcov mediu
⇒ 1 ceapă mică
⇒ o bucățică rădăcină de pătrunjel
⇒ o bucățică tulpină de È›elină
⇒ 1/2 ardei
⇒ 1/4 bostănel mediu
⇒ 1/2 linguriță ulei de măsline
⇒ frunze de pătrunjel


👇 Mod de preparare:
Se taie bucățele toate ingredientele.

Se pune un bol cu apă la fiert.

Se adaugă pe rând în apa clocotindă ingredientele ce fierb mai greu: sfecla, morcovul, radăcina de pătrunjel și tulpina de țelină. Se fierb până aceste ingrediente sunt aproape gata (în jur de 30 min - 1h în dependență de cât de mari sunt tăiate cubulețe ingredintele).

Se adaugă apoi ceapa și ardeiul. După 10 min. se adaugă și bostănelul.

La final înainte cu 1 min. de a stinge focul se adaugă frunzele de pătrunjel și uleiul de măsline.

Se servește copilului fie bucățele fie pasată cu furculița.

No comments:

Post a Comment