CANNELLONI CU RICOTTA ȘI SPANAC - REȚETA BARILLA

CANNELLONI CU RICOTTA ȘI SPANAC - REȚETA BARILLA

👉 Ingrediente:
⇒ 10 cannelloni Barilla
⇒ 40 g. - spanac
⇒ 70 g. - parmezan
⇒ 2 cepe medii
⇒ 2 linguri - ulei de măsline
⇒ 20 g. - unt
⇒ sare, piper - după gust

👉 Ingrediente SOS BECHAMEL:
⇒ 500 ml. - lapte
⇒ 60 g. - unt
⇒ 60 g. - făină
⇒ sare, nucșoară - după gust

👇 Mod de preparare:
Se prepară sosul Bechamel: într-o cratiță se topește untul, se adaugă făina și se amestecă înconinuu aproximativ 1 minut, după care se adaugă treptat câte un pic de lapte, amestecând până nu se mai văd cocoloașe. Se fierbe până dă în clocot. Se condimentează cu sare, nucșoară și la dorință - piper negru.

În alt vas se fierbe spanacul 1 minut, după care se scoate din vas și se scurge de excesul de apă, se taie mărunt.

Se taie mărunt ceapa și se călește cu un pic de ulei de măsline până capătă o culoare aurie, apoi se adaugă spanacul mărunțit și ricotta, se amestecă. Se condimentează cu sare, piper și se rade 2/3 din parmezan, se stinge focul.

Se pregătește vasul termorezistent în care vor fi așezați cannelloni: se unge cu unt și se adaugă jumătate din sosul Bechamel.

Cannelloni de la Barilla nu necesită prelucrare termică (fierbere, opărire) înainte de folosire, de accea se ia câte un cannelloni și se umple, cu ajutorul unei lingurițe, cu umplutura de ricotta pregătită.

Se așează cannelloni unul lângă altul și la final se adaugă peste ei sosul Bechamel rămas, se rade deasupra parmezan.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru 30 minute. Se scoate din cuptor și se servește peste 10 minute.

POFTĂ BUNĂ!!!



No comments:

Post a Comment