BULGUR CU SOS ALB ȘI CARNE DE PREPELIȚĂ

BULGUR CU SOS ALB ȘI CARNE DE PREPELIȚĂ

👉 Ingrediente:
⇒ 2 linguri - bulgur
⇒ 1 ceapă mică
⇒ 1 morcov mic
⇒ 1 bucățică rădăcină de pătrunjel
⇒ 1 linguriță smântînă (eu am folosit 1/2 linguriță smântână de casă)
⇒ 1 linguriță făină (aproximativ la 200 ml. lichid)
⇒ 1/4 prepeliță
⇒ mărar

❤  Porțiile sunt pentru o mâncare - adică în jur de 200 ml/g pentru un bebe mai mic de 1 an. Pentru un copil mai mare măriți cantitățile.
❤ Această rețetă poate fi adaptată și pentru adulți cu completarea ingredientelor:
      - în bulgur adăugați sare și unt iar
      - în sos - sare și piper


👇 Mod de preparare:
Se pregătește prepelița pentru fierbere: se spală, se taie bucăți și se cărăță de piele. Se fierbe în dependență cât de fragedă este carnea - până aproape este gata.
Un copil până la vârsta de 1 an are nevoie, zilnic, de o cantitate de carne de 20-30 g. De aceea am hotărât să împart prepelița în 4 porții de carne, în felul următor:
Sursa: poză preluată
Se curăță, se spală ceapa, morcov, rădăcina de pătrunjel și se taie cubulețe mici, se adaugă la fiert.

În alt vas se adaugă apă și se fierbe bulgurul până când acesta e gata.
Notă: Dacă ați adăugat prea multă apă și bulgurul fiert plutește încă în apă, puteți să îl scoateți cu o lingură cu găuri sau cu o sită pentru ceai.

Când ingredientele sunt deja gata, fierte, se amestecă într-un vas făină, smântână și puțină zeamă de prepeliță, apoi se adaugă totul în vasul unde fierbe prepelița și celelalte ingrediente. Se amestecă aproximativ  1 minute să nu facă cocoloașe. Se lasă să fiarbă cca 5 minute, după care se adaugă mărar și se stinge focul.

Se servește cald și POFTĂ MARE PICILOR!!!


No comments:

Post a Comment