👉 Ingrediente:
⇒ 2 linguri - bulgur
⇒ 1 ceapă mică
⇒ 1 morcov mic
⇒ 1 bucățică rădăcină de pătrunjel
⇒ 1 linguriță smântînă (eu am folosit 1/2 linguriță smântână de casă)
⇒ 1 linguriță făină (aproximativ la 200 ml. lichid)
⇒ 1/4 prepeliță
⇒ mărar
❤ Porțiile sunt pentru o mâncare - adică în jur de 200 ml/g pentru un bebe mai mic de 1 an. Pentru un copil mai mare măriți cantitățile.
❤ Această rețetă poate fi adaptată și pentru adulți cu completarea ingredientelor:
- în bulgur adăugați sare și unt iar
- în sos - sare și piper
👇 Mod de preparare:
Se pregătește prepelița pentru fierbere: se spală, se taie bucăți și se cărăță de piele. Se fierbe în dependență cât de fragedă este carnea - până aproape este gata.
Un copil până la vârsta de 1 an are nevoie, zilnic, de o cantitate de carne de 20-30 g. De aceea am hotărât să împart prepelița în 4 porții de carne, în felul următor:
![]() |
Sursa: poză preluată |
În alt vas se adaugă apă și se fierbe bulgurul până când acesta e gata.
Notă: Dacă ați adăugat prea multă apă și bulgurul fiert plutește încă în apă, puteți să îl scoateți cu o lingură cu găuri sau cu o sită pentru ceai.
Când ingredientele sunt deja gata, fierte, se amestecă într-un vas făină, smântână și puțină zeamă de prepeliță, apoi se adaugă totul în vasul unde fierbe prepelița și celelalte ingrediente. Se amestecă aproximativ 1 minute să nu facă cocoloașe. Se lasă să fiarbă cca 5 minute, după care se adaugă mărar și se stinge focul.
Se servește cald și POFTĂ MARE PICILOR!!!
No comments:
Post a Comment