A iubi un copil nu înseamnă să-i faci toate capriciile; a-l iubi constă în a scoate tot ce este mai bun în el și a-l învăța să iubească dificultățile. (Nadea Boulanger)
👉 Ingrediente:
⇒ carne de prepeliță⇒ 1 ceapă
⇒ 1 morcov
⇒ 1 cartof
⇒ 1 ardei gras
⇒ 1 lingurăriță - orez (sau paste - fidea)
⇒ o bucățică bostănel (tăiat cubușoare)
⇒ frunze de pătrunjel (sau mărar)
👇 Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert, evident preventiv spălată și curățată de piele. Se fierbe bine până aproape e gata.
Se curăță, se spală și se taie mărunt morcov, ceapă,cartof, ardei gras. Se pune în zeamă morcovul și ceapa, se lasă să fiarbă 15-20 minute, apoi se adaugă cartoful și ardeiul - se fierbe 10 minute.
Se curăță bostănel de coajă și se taie cubulețe - pentru zeamă e deajuns o mână de bostănel tăiat cubelețe. Se adaugă împreună cu orezul sau pastele.
După ce orezul e gata (se desface, pentru bebeluși trebuie mai bine fiert), se pune frunze de pătrunjel sau mărar se ține pe foc o minută și apoi se stinge focul și se lasă pentru 5 minute zeama ”la odihnit”.
Zeama de prepeliță tânără, în total, ar trebui să fie pregătită timp de o oră, astfel încât carnea să se desfacă în fire, iar restul ingredientelor să fie moi (le puteți verifică punându-le în cerul gurii și cu limba să puteți să le zdrobiți).
POFTĂ MARE PICILOR!!!
.
No comments:
Post a Comment