PĂPĂNAȘI DULCI CU BRÂNZĂ DE VACI

PĂPĂNAȘI DULCI CU BRÂNZĂ



- Cum începe o rețetă în cărțile de bucate scoțiene? - Se împrumută...

👉 Ingrediente:
⇒ 500 g - brânză de vaci bine scursă
⇒ 1 ou
⇒ 2 linguri - zahăr
⇒ 130 g - făină
⇒ 10 g - zahăr vanilinat
⇒ 5 g - praf de copt
⇒ 20 g - fulgi de cocos
⇒ un praf de sare
⇒ ulei pentru prăjit


👇 Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol toate ingredientele: brânza, ou, zahăr, făina, vanilie, praf de copt, fulgi de cocos și un pic de sare.

Se frământa cu mâinile compoziția până se obține un aluat omogen.

Se ia o lingură de compoziție în mâna umedă și se formează bile după care cu palma se turtesc puțin și se pun la prăjit în tigaia bine încinsă cu 2-3 linguri de ulei.

Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc ușor și apoi se pun pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Păpănașii dulci se servesc cu smântână sau gem.

POFTĂ BUNĂ!!!


No comments:

Post a Comment