- Cum începe o rețetă în cărțile de bucate scoțiene? - Se împrumută...
👉 Ingrediente:
⇒ 500 g - brânză de vaci bine scursă⇒ 1 ou
⇒ 2 linguri - zahăr
⇒ 130 g - făină
⇒ 10 g - zahăr vanilinat
⇒ 5 g - praf de copt
⇒ 20 g - fulgi de cocos
⇒ un praf de sare
⇒ ulei pentru prăjit
👇 Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol toate ingredientele: brânza, ou, zahăr, făina, vanilie, praf de copt, fulgi de cocos și un pic de sare.
Se frământa cu mâinile compoziția până se obține un aluat omogen.
Se ia o lingură de compoziție în mâna umedă și se formează bile după care cu palma se turtesc puțin și se pun la prăjit în tigaia bine încinsă cu 2-3 linguri de ulei.
Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc ușor și apoi se pun pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Păpănașii dulci se servesc cu smântână sau gem.
POFTĂ BUNĂ!!!
No comments:
Post a Comment