Prefer să stau pe dovleac, dar să fie numai al meu, decât să mă înghesui împreună cu alţii pe o pernă de catifea. - Henry David Thoreau
👉 Ingrediente pentru aluat:
⇒ 3 ouă
⇒ 200 g - zahăr
⇒ 120 g - făină
⇒ 1/2 linguriță - praf de copt
⇒ 1/2 linguriță - sodă alimentară
⇒ 1 linguriță - scorțișoară
⇒ 1/4 linguriță - sare
👉 Ingrediente pentru umplutură:
⇒ 240 g - cremă de brânză⇒ 150 g - zahăr pudră
⇒ 80 g - unt
⇒ 1 linguriță - esență de vanilie
Pentru început coaceți dovleacul - spălați-l, tăiați-l în felii groase și puneți-l la copt pentru 40 - 60 minute la temperatura 180 grade. Verificați cu o furculiță gradul de gătire a dovleacului, dacă furculița se înfinge ușor - semn că dovleacul e gata. Scoteți-l din cuptor și fie cu ajutorul aceleași furculiți roadeți miezul dovleacului, fie îl radeți prin rozătoare. La final scurgeți bine pireul de suc.
Într-un bol spargeți 3 ouă, adăugați zahăr și mixați timp de 2 - 3 minute până obțineți o compoziție lucioasă și spumoasă.
Adăugați pireul de dovleac, scorțișoară, sare și mai mixați puțin.
Într-o sită, adăugați făină, praf de copt, sodă alimentară și cerneți-le deasupra mixturii lichide. Cu ajutorul mixerului, la viteza cea mai mică, mixați până la omogenizare.
Pregătiți o tavă de dimensiunea 33/38 cm, tapetați cu hârtie și ungeți cu unt. Turnați aluatul în ea și întindeți-l uniform pe toată suprafața tavei.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, regim ventilator pentru 10-15 minute.
Pe masă așezați un prosop, mai mare decât mărimea tavei și presurați-l bine cu pudră. Scoateți checul din cuptor, răsturnați-l pe prosop și rulați-l împreună cu el. Lăsați checul să se răcească în prosop.
Pregătiți umplutura. Într-un bol puneți crema de brânză (la temperatura camerei), zahăr pudră, unt (la temperatura camerei) și esența de vanilie. Mixați aceste ingrediete până obțineți o pastă cremoasă.
Derulați checul atent și întindeți crema pe toată suprafața. Rulați checul înapoi, înveliți-l într-o folie alimentară și puneți-l în frigider pentru cel puțin 2 ore.
Mai presurați zahăr pudră peste ruladă. tăiați-o felii și serviți-o cu plăcere.
POFTĂ BUNĂ!!!
No comments:
Post a Comment