PASTE ÎN SOS DE MOZZARELLA

PASTE ÎN SOS DE MOZZARELLA

Când macaroanele cad în gură, toţi ştiu să le mănânce. - proverb italian

👉 Ingrediente:
⇒ 400 g - paste
⇒ 1000 ml - lapte
⇒ 50 g - făină
⇒ 60 g - unt
⇒ 100 g - mozzarella
⇒ 2-3 căței de usturoi
⇒ 1 linguriță - sare
⇒ 1/2 linguriță - piper negru măcinat
⇒ 1 praf de nucșoară


👇 Mod de preparare:
Tăiați cățeii de usturoi rondele. Puneți o cratiță pe foc și topiți 60 g de unt, apoi adăugați usturoiul și-l căliți puțin.

Adăugați în cratiță făina și amestecați intensiv 1-2 minute până se va încorpora cu untul. Faceți focul mare și adăugați treptat laptele la temperatura camerei amestecând energic până obțineți o compoziție omogenă.

Așteptați să fiarbă compoziția, după care faceți focul cât mai mic și adăugați condimentele: sare, un praf de nucșoară, piper,  și lăsăți să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.

În altă oală puneți apa la fiert, adăugați 2 lingurițe de sare și fierbeți pastele conform instrucțiunii de pe ambalaj.

După ce sosul a fiert 15 minute, îl luați de pe foc și adaugați bucățele de mozzarella, amestecați, după care adăugați și pastele bine scurse.

Serviți cu plăcere!

POFTĂ BUNĂ!!!


No comments:

Post a Comment