Când macaroanele cad în gură, toţi ştiu să le mănânce. - proverb italian
👉 Ingrediente:
⇒ 1000 ml - lapte
⇒ 50 g - făină
⇒ 60 g - unt
⇒ 100 g - mozzarella
⇒ 2-3 căței de usturoi
⇒ 1 linguriță - sare
⇒ 1/2 linguriță - piper negru măcinat
⇒ 1 praf de nucșoară
Tăiați cățeii de usturoi rondele. Puneți o cratiță pe foc și topiți 60 g de unt, apoi adăugați usturoiul și-l căliți puțin.
Adăugați în cratiță făina și amestecați intensiv 1-2 minute până se va încorpora cu untul. Faceți focul mare și adăugați treptat laptele la temperatura camerei amestecând energic până obțineți o compoziție omogenă.
Așteptați să fiarbă compoziția, după care faceți focul cât mai mic și adăugați condimentele: sare, un praf de nucșoară, piper, și lăsăți să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
În altă oală puneți apa la fiert, adăugați 2 lingurițe de sare și fierbeți pastele conform instrucțiunii de pe ambalaj.
După ce sosul a fiert 15 minute, îl luați de pe foc și adaugați bucățele de mozzarella, amestecați, după care adăugați și pastele bine scurse.
Serviți cu plăcere!
POFTĂ BUNĂ!!!
No comments:
Post a Comment