⇒ 150 g - făină
⇒ 1 lingură - smântână
⇒ 90 g - unt
⇒ 5 g - praf de copt
👉 Ingrediente pentru umplutură:
⇒ 4 mere
⇒ 1/2 linguriță - scorțișoară
👉 Ingrediente pentru cremă:
⇒ 2 ouă
⇒ 200 g - zahăr
⇒ 400 g - smântână
⇒ 3 linguri - făină
⇒ 1 plic - zahăr vanilinat
⇒ 1 plic - zahăr vanilinat
👇 Mod de preparare:
Pentru început cerneți făină într-un bol, adăugați praf de copt, smântâna și untul la temperatura camerei. Frământați până ingredientele se încorporează între ele și aluatul este omogen.
Luați o tavă pentru tartă și intindeți aluatul în ea.
Spălați 4 mere și tăiați-le cubușoare, adăugați jumătate de linguriță de scorțișoară și amestecați. Aranjați merele tăiate cuburi în tavă.
Acum treceți la pregătirea cremei. Mixați ouăle cu zahăr, adăugați apoi și restul ingredientelor, smântâna, făina și zahărul vanilinat, amestecați și turnați în tavă peste mere.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
La dorință presurați pudră de zahăr peste tartă și serviți cu plăcere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Luați o tavă pentru tartă și intindeți aluatul în ea.
Spălați 4 mere și tăiați-le cubușoare, adăugați jumătate de linguriță de scorțișoară și amestecați. Aranjați merele tăiate cuburi în tavă.
Acum treceți la pregătirea cremei. Mixați ouăle cu zahăr, adăugați apoi și restul ingredientelor, smântâna, făina și zahărul vanilinat, amestecați și turnați în tavă peste mere.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
La dorință presurați pudră de zahăr peste tartă și serviți cu plăcere.
POFTĂ BUNĂ!!!
No comments:
Post a Comment